Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Книга крізь час та простір…»

Презентація видань Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада»
до Всесвітнього дня книги та авторського права
Харків – Ужгород 24 квітня 2024 р.
«Книга крізь час та простір…» «Книга крізь час та простір…»24 квітня, до Всесвітнього дня книги та авторського права, в Ужгороді було проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, на які, вже традиційно, було запрошено і Центральну міську бібліотеку Харкова. 
«Народний літературний музей Закарпаття», що є філією Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая, підготував цікавий літературний захід під назвою «Книга крізь час та простір…». В рамках літературного свята були організовані зустрічі з провідними літераторами та художниками Закарпаття, а відомі видавництва надали зразки своєї продукції для постійно діючої книжкової виставки «…І в час воєнної негоди писемна нива наша родить!».

«Книга крізь час та простір…» «Книга крізь час та простір…»«Книга крізь час та простір…»

До Всесвітнього дня книги та авторського права наша бібліотека підготувала цікаву та яскраву виставку видань Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» під назвою «Жіночий погляд».
Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки Харкова Ганна Абрамова розповіла чисельним гостям про створення та багаторічну діяльність жіночого клубу, про цікаві літературні конкурси та фестивалі («Грані майстерності» та «Мова калинова»), які проводить клуб разом із бібліотекою, культурно-освітніми установами і громадськими організаціями.

«Книга крізь час та простір…» «Книга крізь час та простір…»«Книга крізь час та простір…»

Але найцікавішим виявилися для присутніх матеріали виставки видань Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» «Жіночий погляд». Вони із зацікавленістю гортали сторінки літературно-художніх альманахів «Я – жінка…», уважно розглядали яскраві фотографії переможців літературних конкурсів, цікавилися книжками талановитих поетес та письменниць жіночого клубу Ольги Андрус, Агнеси Капрельянц, Леонтини Красношапки, Ніни Лебеденко, Олени Бондарчук…

«Книга крізь час та простір…» «Книга крізь час та простір…»«Книга крізь час та простір…»

Нажаль під час війни дуже важко продовжувати видавати наш літературно-художній альманах «Я – жінка…», але видавці Закарпаття погодилися надати допомогу Міжнародному жіночому клубу духовного спілкування «Лада» в підготовці до друку наступного номеру альманаху, на який дуже чекають шанувальники жіночої поезії і прози не тільки в Україні а й і за кордоном.
Заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі відзначив те, що жінки Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» знаходять можливість продовжувати свою діяльність і під час війни. Василь Петрович висловив подяку Агнесі Капрельянц, Леонтіні Красношапці та Олені Бондарчук за проведення цікавих творчих зустрічей з літературною спільнотою Ужгорода.
Директор Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Франциск Ерфан розповів про творчу співпрацю культурно-освітніх закладів Ужгорода з Центральною міською бібліотекою Харкова, про Всеукраїнський щорічний літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.», в якому особисто взяли участь талановиті харків’янки…
У літературному заході «Книга крізь час та простір…» до Всесвітнього дня книги та авторського права взяли участь провідні поети та письменники Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, представники культурно-освітніх установ і громадськості. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024