Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Нові підходи в популяризації української літератури в бібліотеках

Передерий Светлана Ивановна, директор Центральной городской библиотеки. Открыла семинар вступительным словомМария Сергеевна Медведская, зав. сектором внедрения библиотечных инноваций ХОБ для юношества Нові підходи в популяризації української літератури в бібліотеках - під такою назвою в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського 7 листопада 2014 року пройшов семінар для працівників читальних залів бібліотек міста.

Привітала учасників семінару директор бібліотеки Передерій Світлана Іванівна, вона познайомила з програмою семінару та представила першого виступаючого Медведську Марію - завідуючу сектором впровадження бібліотечних інновацій Харківської обласної бібліотеки для юнацтва.
Гра в провокацію, або звертаючись до молоді мовою молоді: використання та вивчення української сучасної літератури в роботі бібліотеки. Про нестандартні і нові підходи до вивчення творчості сучасних українських письменників йшлося в представленій методичній розробці.

Выступление Дегтяревой Татьяны Ивановны,библиотекаря библиотеки-филиала № 43 Киевской ЦБС

Цікавий підхід до залучення юних читачів в бібліотеку представила слухачам Дегтярьова Тетяна Іванівна, бібліотекар бібліотеки-філії для дітей № 43 Київського району у своєму виступі Використання IT-технологій в популяризації книги та читання: віртуальна виставка. Як за допомогою програми "Prezi.com" можна створювати барвисті і привертаючі  увагу презентації книг і журналів або розкрити зміст конкретно взятої книги. Тетяна Іванівна представила віртуальну виставку дитячих книг "Свято для душі" найбільш популярних і улюблених в усьому світі письменників, таких як Х.К. Андерсен, Р. Кіплінг, О. Пушкін, К. Чуковський, О. Толстой, М. Носов. До речі, віртуальна виставка книги "Дитячий Кобзар" з кращими творами Т. Шевченка для дорослих і дітей, створена Тетяною Іванівною Дегтярьової, перемогла в бібліотечному огляді-конкурсі, присвяченому 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченко в номінації "Краща віртуальна виставка".

Нетрадиционное использование традиционных методов из опыта проведения краеведческого кинозала

З великим інтересом учасники семінару слухали виступ Бежанової Віри Сергіївни, головного бібліографа центральної бібліотеки Жовтневого району Нетрадиційне використання традиційних методів: з досвіду проведення краєзнавчого кінозалу. Близько року тому для читачів центральної бібліотеки був організований краєзнавчий кінозал з показами фільмів за творами Т.Г. Шевченка, що входять до золотого фонду українського кінематографа, але не відомих широкому колу глядачів. Унікальні краєзнавчі факти, долі творців фільмів і їх акторів, які переплітаються з історією і життям Харкова особливо зацікавили учасників семінару.
 

Відома… невідома… чудова Україна… Харків місто мрій, любові та надій!

Учасники семінару жваво обговорили, як можна урізноманітнити коло інтересів читачів, відкриваючи для них нові імена української літератури і пропонуючи різні творчі заходи. Адже для багатьох бібліотек актуальними є питання: як залучити молодь до читання? Як урізноманітнити інтелектуальне дозвілля сучасних тінейджерів?
З великим інтересом дивилися представлені роботи і задавали практичні питання, а доповідачі із задоволенням відповідали на запитання слухачів і розповідали про подальші плани.
 
 

Победители конкурса к 200-летию Т.Шевченко в номинации Лучшее массовое мероприятие

На завершення семінару відбулося нагородження переможців міського огляду-конкурсу бібліотечних заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 
 

Победители коллектив ЦДБ ЦБС Червонозаводского района

 

У номінації Краща віртуальна виставка переміг колектив філії № 43 для дітей Центральної бібліотечної системи Київського району.
 
У номінації Краще наочне оформлення переміг колектив Центральної дитячої бібліотеки Центральної бібліотечної системи Червонозаводського району.
 

Победители конкурса к 200-летию Т.Шевченко в номинации Лучшее массовое мероприятие Участники семинара - библиотечные специалисты городских библиотек

У номінації Краще захід в бібліотеці однакову кількість балів набрали 2 бібліотеки: Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського і центральна бібліотека ім. Тургенєва Центральної бібліотечної системи Комінтернівського району.
Переможці були нагороджені почесними грамотами від Департаменту культури та заохочувальними призами.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024