Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Цивільна година

Цивільна година Зав. бібліотекою Атрошкіна Г.П. зачитує & laquo; Універсал Директорії Української Народної Республіки & raquo;

 22 січня 2014 р. в бібліотеці сімейного читання № 25 ЦБС Дзержинського району м.Харкова за участі Дзержинської районної організації Партії Регіонів відбулася цивільна година, присвячена Дню Соборності України та 360-річчю Переяславської Ради. Завідуюча бібліотекою Атрошкіна Галина Петрівна розповіла присутнім про історію святкування Дня Соборності, зачитала доленосний «Універсал директорії Української Народної Республіки» від 22 січня 1919 року. Звернення президента України Віктора Федоровича Януковича до громадян присутні переглянули в режимі on-line. Потім була проведена «картографічна подорож» в часі по території України, - починаючи від часів Київської Русі і до часів завоювання територій України Великим Князівством Литовським і лицарями Речі Посполитої, коли поняття України зводилося виключно до Запорізької Січі і за ініціативи Богдана Хмельницького відбулася Переяславська Рада, що возз'єднала Україну і Росію. З архівного джерела був зачитаний текст промови гетьмана і відповідь народу: «Щоб ми навіки всі єдино були!». Далі, по картах різних періодів, було простежено динаміку збільшення земель українських до карти сучасної України.

Цивільна година Цивільна година

У виставці «Переяславська Рада 1654 року: погляд із сьогодення», що включає три розділи - «Переяславська Рада: як це було», «Богдан Хмельницький, гетьман України» і «В дзеркалі художньої літератури» проведено огляд не тільки представлених на даній виставці книг, але й розказано про існуючу науково-популярну та художню літературу по цій темі. Загальною цитатою до виставки став вислів А. Боброва: «Згадаймо і справимо ювілей Переяславської Ради, щоб ім'я наше не померкло у віках і не заляпаний брудом або, не дай Бог, кров'ю», яке зараз прозвучало як ніколи актуально.

Початок & laquo; картографічної подорожі & raquo; Перегляд фрагмента передачі на тему Переяславської Ради за участю істориків

Після цього присутнім був запропонований перегляд on-line фрагмента передачі про Переяславську Раду за участю істориків. Наприкінці присутні обговорили сучасну ситуацію, що склалася в Україні. Всі висловили стурбованість радикальними подіями, що відбуваються в Києві, підтримали президента України в його прагненні вирішити ситуацію мирним шляхом і спробували разом розібратися у вимогах опозиції. Люди пенсійного віку зацікавилися фінансуванням пенсійних фондів дотаційних областей, висловивши бажання порівняти їх з пенсійним фондом Харківської області. Співробітники бібліотеки розповіли пенсіонерам про існуючу в бібліотеці послугу - internet - консультації - де разом з бібліотекарем можна знайти у всесвітній мережі цікаву для них інформацію і домовилися про подальші зустрічі.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024