Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Бібліо» - означає книга, а «тека» - зберігання.

Якщо ви хочете  дізнатись в якій квартирі мешкають Капосні капці з будинку, який умів розмовляти, то вам до виставки «Казки, яких не було». «Библио» – означает книга, а «тека» – хранение - библиотека.

27 січня 2015 учні 2 класу школи № 159 прийшли в Центральну дитячу бібліотеку імені Петра Панча на екскурсію.
«У деякому царстві, у деякій державі жили-були книги. Але не було у них вдома. Сонце обпікало їх листи, дощі мочили їх палітурки, вітер розвівав сторінки по всьому світу. І ось одного разу зібралися всі книги на центральній галявині знань. І сказала тоді найрозумніша книга - енциклопедія: «Книжковий народ! До яких пір нам ще мандрувати? Ми втрачаємо своїх кращих товаришів! Давайте побудуємо свій будинок, зберемо в ньому всі книги. Назвемо його - бібліотека ». Чому саме так? А ось чому. «Бібліо» - означає книга, а «тека» - зберігання. «Библио» – означает книга, а «тека» – хранение - библиотека.

«Библио» – означает книга, а «тека» – хранение - библиотека.

 Побудували бібліотеку. У її залах стали жити книги. Тут були і дорослі: енциклопедії, романи, повісті і веселі дитячі книжки: казки, оповідання, вірші. І стали приходити в бібліотеку хлопчики й дівчатка, їхні тата й мами, бабусі й дідусі. Вони брали книги додому, щоб їх читати. А для того, щоб допомагати дітям і дорослим правильно вибирати книги, у бібліотеці з'явилися спеціальні люди - бібліотекарі. Стали книги жити весело, цікаво »

Любов Федорівна, співробітник бібліотеки, розповіла про історію писемності та історії бібліотек, про величезну культурної ролі бібліотек в історії людства.

«Библио» – означает книга, а «тека» – хранение - библиотека.

Хлопці із задоволенням грали в «Добру казку», де переробляли сумний кінець казки в хепі енд і в гру «Казкові герої», де діти за допомогою театральних ляльок приміряли на себе роль казкових персонажів.
 Екскурсія пройшла весело, діти багато дізналися, з цікавістю слухали і розпитували про книги, бібліотеках. Коли екскурсія по бібліотеці підійшла до кінця, хлопці обіцяли стати активними читачами!

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024