Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Я хочу працювати у Вашій бібліотеці!»

Серенко Ірина Володимирівна познайомила студентів з АІБС Absotheque Unicode, розповіла про етапи впровадження АІБС в ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського «Автоматизована інформаційна бібліотечна система (АІБС) Absotheque Unicode 11 березня 2015 року студенти першого та п'ятого курсів Харківської державної академії культури факультету соціальних комунікацій були запрошені в Центральну міську бібліотеку ім. В. Г. Бєлінського.

Пройшов урок по темі: «Автоматизована інформаційна бібліотечна система (АІБС) Absotheque Unicode - нові унікальні можливості для бібліотек».
Серенко Ірина Володимирівна, заступник директора, познайомила студентів з АІБС Absotheque Unicode, особливостями і функціональними можливостями, розповіла про етапи впровадження АІБС в ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського і бібліотеках Корпоративної мережі публічних бібліотек міста Харкова, про вплив АІБС на зміну технологічних процесів бібліотек. Були вивчені переваги АІБС Absotheque Unicode, модулі, основні функції і можливості кожного модуля.
Використання АІБС в бібліотеці обумовлено потребою ефективного та оперативного обслуговування її користувачів. Очевидно, що з розвитком соціуму розширюються можливості інформаційного обслуговування користувачів АІБС, а у них підвищуються потреби в нових видах інформаційних продуктів і послуг.
Реалізованим проектом АІБС Absotheque Unicode є «Корпоративна мережа міських масових бібліотек міста Харкова. Впровадження нових інформаційних технологій». Головним інформаційним продуктом корпорації є Електронний каталог корпоративної мережі публічних бібліотек міста Харкова.

Макарова Дарина, Недугова Василина, Ковальова Анастасія, Корольчук Дарина, Тимченко Поліна, Данилова Юля, Базя Аліна, Байрамова Лейла, Бородулина Яна, Гріншпут Таня, Кравцова Оксана, Муковоз Яна, Чеботарьова Оксана, Щетиніна Ельвіра, Жукова Валерія Павлівна, Захарченко Юлія Євгенівна, Серенко Ірина Володимирівна Макарова Дарина, Недугова Василина, Ковальова Анастасія, Корольчук Дарина, Тимченко Поліна, Данилова Юля, Базя Аліна, Байрамова Лейла, Бородулина Яна, Гріншпут Таня, Кравцова Оксана, Муковоз Яна, Чеботарьова Оксана, Щетиніна Ельвіра, Жукова Валерія Павлівна, Захарченко Юлія Євгенівна

У роботі по створенню Електронного каталогу беруть участь центральні бібліотеки ЦБС міста і ГСМТБ ім. К. С. Станіславського, бібліотеки - учасниці об'єднані в локальну мережу з доступом до сервера ЕК АІБС Absotheque Unicode.
На 01.01.2015 року обсяг Корпоративного електронного каталогу склав більше 80 000 бібліографічних записів.
З 2012 року ведеться активно процес ретро-конверсії каталогів і штрих-кодування книжкових фондів бібліотек - учасниць Корпорації.
З 2010 року користувачам надається доступ до електронного каталогу Корпоративної мережі публічних бібліотек міста Харкова через Модуль ABSOPAC UNICODE в стінах ЦБ ЦБС міста.

Адайкіна Олена Олександрівна знайомить студентів ХДАК з бібліотекою Адайкіна Олена Олександрівна знайомить студентів ХДАК з бібліотекою

Майбутні фахівці з книгознавства, бібліотекознавства та бібліографії, на чолі зі своїм куратором Жукової Валерією Павлівною, доцентом кафедри бібліотекознавства та соціальних комунікацій, кандидатом наук із соціальних комунікацій, поділилися своїми враженнями про бібліотеку, про виконану нею роботу, про перспективи  реалізованого  проекту.
Створення електронного каталогу бібліотеки не тільки істотно прискорює і підвищує якісний рівень обслуговування користувачів, але і в цілому перетворює і видозмінює весь комплекс існуючих технологій. Без автоматизації процесу обробки документа або при неправильному підході до неї бібліотека стає тільки складом великої кількості джерел інформації, які не можуть ефективно використовуватися розвиваються суспільством.

Студенти ХДАК із задоволенням знайомляться з бібліотекою Жукова Валерія Павлівна і Серенко Ірина Володимирівна

У висновку завідуюча відділом обслуговування Адайкіна Олена Олександрівна провела екскурсію майбутнім колегам по відділах бібліотеки.
Переконавшись, що у нас створені ідеальні умови для роботи читачів і співробітників з наданням автоматизованих робочих місць з доступом в Інтернет, студентки вигукнули: «Ми хочемо працювати у Вашій бібліотеці!»

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024