Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Райдужна мозаїка»

Богдан Водка демонструє свої вироби - браслети з резинок Обговорення творчих ідей по плетінню з резинок

2 червня 2015 року в читальному залі бібліотеки - філії № 22 відбувся майстер-клас по плетінню з резинок «Райдужна мозаїка», присвячений Міжнародному дню захисту дітей. Його провела керівник гуртка орігамі «Дзунако» Центру Дитячої та Юнацької Творчості № 1 Дзержинського району Мітцева Наталія Мефодіївна.
Наші юні читачі - любителі всіляких браслетів, фенечек отримали унікальну можливість познайомитися з новим видом ручної творчості - плетінням з резинок  і навчитися створювати красиві і приємні серцю прикраси.
В даний час на піку популярності знаходяться браслети з резинок, створені своїми руками. Райдужні «косички» різної ширини можна помітити як на руках дітей, так і на зап'ястях дорослих жінок і чоловіків. Захоплення плетінням яскравих браслетів з резинок прийшло з США та Європи. Створення подібних браслетів вважається розвиваючої грою, яка дозволяє поліпшити моторику і допомогти дитині швидко виконувати однотипні дії.
Комп'ютер - головний помічник завжди і у всьому: навіть у плетінні з резинок Класичні райдужні браслети з резинок називають «Rainbow Loom». Придумав гру екс - інженер компанії «Ніссан» Чин Чонг, який довгий час живе в США разом зі своєю родиною. Його дочки мали схильність до плетіння всіляких фенечек. Коли тато захотів зрозуміти, що ж так приваблює його дітей, він спробував зібрати браслет самостійно, проте дрібні резиночки постійно злітали з його пальців. Тоді Чин Чонг швидко створив мініатюрний верстат і спеціальний гачок, за допомогою яких практично моментально створив свій яскравий браслет. Так на світ з'явився «Rainbow Loom», що став хітом серед американських дітей та молоді і поступово завоював популярність по всьому світу.
За словами психологів, таке заняття не тільки дозволяє розвинути творчі здібності людини, але і заспокоює нервову систему. При цьому плетіння подобається не тільки дівчаткам, але і хлопчикам, адже їм доводиться працювати з цілою системою! Створення браслетів з резинок - заняття, що дозволяє швидко відволіктися від своїх повсякденних справ, отримати естетичне задоволення від підбору матеріалів і кольорів, а також створити унікальний подарунок для близьких.
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024