Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

В гостях у ветерана Волкова Юрія Андрійовича

Молодість,  обпалена війною. Волков Юрій Андрійович Річниця визволення міста - героя Севастополя

Сімдесят років тому, 9 травня 1945 закінчилася найстрашніша війна в історії людства. Складно знайти сім’ю, яку б не торкнулася ця біда. Ніколи не згасне пам’ять про подвиги героїв, які визволили нашу землю від фашистських загарбників. Перемога – головна нагорода за пережиті роки війни, за стійкість і відвагу, за втрати та позбавлення.
З кожним роком ветеранів Великої Вітчизняної війни залишається все менше. Але повага і захоплення подвигом наших батьків, дідів, прадідів залишається з нами назавжди. У Дзержинському районі міста Харкова поруч з нами мешкає учасник бойових дій, інвалід Вітчизняної війни, ветеран праці, полковник запасу Волков Юрій Андрійович. Юрій Андрійович – учасник героїчної оборони Севастополя. Був нагороджений медалями «За оборону Севастополя»,«За оборону Кавказу», знаками: «Ветеран Червонопрапорного Чорноморського Флоту», «Ветеран морської піхоти Чорноморського Флоту».
Волков Юрій Андрійович на Меморіалі Слави м.  Харків Співробітники бібліотеки в гостях у ветерана Незважаючи на свій похилий вік, Юрій Андрійович сповнений сил та енергії. Багато років він співпрацює з бібліотекою сімейного читання. Юрій Андрійович надає особисті документальні матеріали:фотографії фронтових буднів, літературу для виставок, бере участь у зустрічах зі школярами, уроках мужності, вечорах. З особливим почуття, фронтовик ділиться своїми спогадами про війну зі школярами.

Бібліотека сімейного читання, щороку вітає Юрія Андрійовича Волкова з Днем Перемоги і цей рік не став винятком. Напередодні свята 9 травня, активні читачі і співробітники бібліотеки привітали ветерана зі святом Перемоги. З великою цікавістю розглядаючи пожовклі фотографії повоєнних років, всі з завмиранням слухали спогади фронтовика про героїчні битви, про стійкість і відвагу однополчан.
Нехай не згасне пам’ять про подвиги героїв, звільнивши нашу землю від фашистської чуми. Низький їм уклін!
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024