Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

До 200-річчя Т.Г.Шевченка. «Співане слово Тараса»

                                                                                                           Hавесні, коли тануть сніги

                                                           І на рясті заграє веселка, 

                                                          Повні сил і живої снаги

                                                          Ми вшановуєм пам`ять Шевченка

Зав. філією № 22 Москвіна В. В. представляє літературу про життя і творчість Т. Г. Шевченка «Шевченківські слова завжди звучать сучасно» Бібліотекар читального залу Щербак І. Я. представляяє
презентацію «Жінки у долі Кобзаря»
м

15 березня 2014р. в читальному залі бібліотеки - філії № 22 відбувся літературно - музичний вечір «Співане слово Тараса», присвячений 200-річчю з дня народження великого сина українського народу, видатного мислителя, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. У кожного народу є великі поети, письменники, яких знають всі: і дорослі, і діти. Для українського народу таким поетом був і залишається Т. Г. Шевченко. Життя нашого Кобзаря таке дивовижне, що здається легендою, якби все це не було правдою. Фільм «Обличчя української історії: Тарас Шевченко» розкриває цікаві сторінки біографії поета.

Відомий харківський поет В.О. Родіонов представляє свою поему «Мой Шевченко» Свої вірші та переклади, присвячені Шевченко, читає
відома поетеса та перекладач Є. Ю. Волчок

...Любов - маленьке слово, яке має в себі глибокий зміст. В ньому поєднуються радість і смуток, окрилення і нестерпні муки. Жінки і почуття до них зіграли значну роль у житті й ​​творчості Шевченка. З одного боку, він був дуже щасливою людиною - кохав і був коханим, а з іншого - глибоко нещасним в особистому житті, так як мрія всього його життя про дружину, дітей, сімейне щастя залишилася нездійсненною. Про це розповіла слухачам бібліотекар читального залу Щербак І. Я. «Жінки в долі Кобзаря». Життя і творчість Шевченка надихали багатьох поетів і письменників на нові твори: від М. О. Некрасова, Л. Українки до наших сучасників. Відомий харківський поет В. О. Родіонов представив читачам бібліотеки свою поему «Мій Шевченко»; свої вірші та переклади, присвячені Шевченку, прочитала відома поетеса і перекладач Є. Ю. Волчок. У кожного з нас своє ставлення до Шевченка. Читачі Воблая Л.І., Хоролець Т. А., Поліщук А. В. розповіли про свої враження від поезії Шевченка, читали свої улюблені твори.

Читачка Воблая Л. І. розповідає про свої враження від творчості Шевченка і читає улюблені вірші Присутні на вечері з інтересом переглянули відео – фільм «Обличчя української історії: Тарас Шевченко»

Великий інтерес викликала розповідь Крахмальової Г.С. про зв'язок Т. Г. Шевченка з Харківщиною, із задоволенням слухали пісні на вірші Т. Шевченка у виконанні А. Александрова, А. Солов'яненка. Завершився вечір переглядом фільму «Тарас Шевченко: характеристика від Богдана Ступки». Читачам була представлена ​​книжково - ілюстративна виставка «Шевченківські слова завжди звучать сучасно».

 Скільки б років не минуло, не згасає інтерес до творчої спадщини нашого Кобзаря. І наша бібліотека намагається підтримувати цей інтерес. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024